Od 08.00 do 11.00 h dnes 21.9.2010 bola preventívna akcia. Celoslovenská dopravno – bezpečnostná akcia

21.09.2010 Prešov

Od 08. 00 do 11. 00 h dnes 21. 9. 2010 bola preventívna akcia: Kolegyne preventistky dnes spolu s príslušníkmi dopravnej polície realizovali na jednej z najfrekventovanejších ciest v Prešove na ul. Gen. Svodbodu aj preventívnu ...
Akcia bola zameraná na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky súvisiacej s bezpečnosťou chodcov, hlavne žiakov základných škôl. Pri dodržiavaní pravidiel boli vodiči odmenení krásnou kresbou detí a na druhej strane pri porušení pravidiel v úvodozovkách povedané dostali odmenu vo forme pokuty.

Celoslovenská dopravno – bezpečnostná akcia
Aj Prešovský kraj sa podieľa na celoslovenskej dopravno bezpečnostnej akcii, ktorá trvá od pondelka 20. septembra do 3. októbra tohto roka, ktorej cieľom je pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, a tak znížiť nehodovosť a úmrtnosť na cestách.

Napríklad len v samotnom okrese Prešov sa dnes pohybuje niekoľko policajných vozidiel. tie , ktoré sú označené s príslušnosťou k PZ, ale aj tie , ktoré nie sú. A autá sú postavené tak, aby ich vodiči videli. Používame tak ramery, ktoré sú vo vozidlách ako aj laserové merače.
Dopravní policajti sa zamerajú na všetky priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Na dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy, požívanie alkoholu a iných návykových látok vodičmi. Policajti skontrolujú aj technický stav vozidiel. Vodiči tiež môžu očakávať zvýšený dohľad na miestach, kde predtým došlo k smrteľným nehodám, alebo kde sa tvoria kolóny a policajti tak zbaezpečuju priepustnosť hlavných cestných ťahov.
Polícia k vodičom, ktorí hrubým spôsobom porušujú dopravné predpisy a svojou jazdou ohrozujú iných vodičov a chodcov, pristupuje nekompromisne.
 

Vyberte región

mark